La batalla pel vot de la dreta espanyola entre el Partit Popular i Ciudadanos ha continuat al Congrés aquest dimecres, a càrrec de la investigació del referèndum. El líder de la formació taronja, Albert Rivera, ha preguntat a Mariano Rajoy "qui dimitirà", en cas que es demostrés en la investigació judicial que l'1-O va ser finançat amb partides del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). El president espanyol havia dit minuts abans que les factures dels proveïdors eren directament pagades pel govern espanyol i no s'havien destinat diners al referèndum "il·legal".

"El jutge diu que el referèndum es va fer amb el FLA i vostè diu que no es va destinar ni un cèntim... Li prenc la paraula. Però si es demostra, qui dimitirà?", ha exigit Rivera a Rajoy, davant la indignació de la bancada popular. El líder de Cs havia recordat minuts abans que la Moncloa assegurava abans de l'octubre que no hi hauria partides en aquest sentit. El polític català ha mostrat un document per acreditar-ho, després que el cap de l'executiu central l'instés a entregar a la justícia o a ell mateix els informes que ho provarien –perquè creia que no n'hi havia cap.

La qüestió és que el president espanyol havia dit que "no es van pagar factures per al referèndum", ja que els diners del FLA van directament a les empreses i proveïdors que ofereixen serveis públics. "Sense el FLA no podien fer front a les seves obligacions, la despesa sanitària era del 65%, milers de proveïdors que no cobraven de les administracions. Ni un sol euro al referèndum il·legal de Catalunya", ha denunciat Rajoy. Aquest ha instat més tard Rivera a no "equivocar-se d'adversaris, perquè fa la sensació que critica més el govern d'Espanya" que els independentistes, ha dit.