La ministra de Salut, Carmen Montón, ha volgut deixar bé clar que no ha comès cap irregularitat en  el màster que va cursar a la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid i no té intenció de dimitir. "Tinc el títol, tinc les notes i tinc el treball de final de màster", ha afirmat la ministra.

Segons ha publicat avui eldiario.es Carmen Montón, quan era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE, va cometre diferents irregularitats quan va cursar el màster en Estudis Interdisciplinars de Gènere per la Universitat Rey Juan Carlos. Les ha negat una a una.

 Així, ha afirmat que no va demanar que es validés cap assignatura, com aferma el diari digital. Assegura que va realitzar el màster entre el 2010 i el 2011, i que hi ha un error en la documentació de la universitat.

Respecte a l'assistència a classe, la ministra ha afirmat que la directora del màster li va explicar que podia fer-ho a distància, com va fer en bona part del curs. Assegura que també va assistir a classes presencials.

Matriculació

En relació amb la matriculació, ha explicat que va ser admesa com a alumna del màster el 30 de setembre, dins del mes que s'inicia el màster. No el 2012, com afirma el diari digital. En aquest punt ha afirmat que va pagar la matrícula seguint les instruccions de la universitat.

Carmen Montón ha mostrat el seu treball de final de màster que porta per títol "Reproducció assistida: un alliberament o un retrocés en la igualtat".

Esforç

La ministra ha subratllat que va ser per a ella un esforç realitzar el màster ja que tènia feina com a diputada, estava embarassada i va néixer la seva filla durant la durada del curs. "Ho vaig fer per fer millor la meva feina com a portaveu d'igualtat", ha afegit.

La ministra ha declarat que ha informat que el president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta Carmen Calvo de tot el relacionat amb el màster.