L'expresident de la Generalitat José Montilla ha evitat aquest dissabte aclarir si ha visitat els presos a la presó. Preguntat per aquesta possibilitat en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Montilla ha defensat que "no s'ha de fer exhibicionisme de determinades coses" i que "no és rellevant". 

Davant la insistència del periodista, l'expresident ha tornat a fugir d'estudi i ha deixat anar: "No li contestaré. Ho deixarem aquí". "Els gestos d'humanitat no necessàriament s'han d'exhibir", ha afegit. 

Ja dijous passat Montilla va evitar contestar aquesta pregunta en una entrevista al programa Més 3/24, on es va limitar a dir que coneixia Lledoners perquè ell mateix havia inaugurat el centre penitenciari quan era president. 

En la mateixa entrevista, l'expresident ha defensat que el fet que els presos continuïn tancats i l'imminent judici "no ajudarà a tancar ferides". "Ha estat un error garrafal judicialitzar aquests temes", ha afegit.

Finalment, Montilla també ha assegurat que si el 26 d'octubre de l'any passat el president Carles Puigdemont hagués convocat eleccions no s'hagués aplicat el 155 i ha avisat l'independentisme dels perills de deixar caure el govern de Pedro Sánchez. Així, ha compartit anàlisi amb l'expresident Artur Mas, que aquest divendres alertava que fer-ho podria portar a un govern de PP i Cs, tot i que ha assegurat que "sempre hi ha qui prefereix el quant pitjor, millor".