El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha assegurat que el fitxatge de l'expresident de la Generalitat socialista (2006-2010), José Montilla, per a l'empresa Enagás "hauria d'estar prohibit".

Enagás, empresa de l'Ibex 35, ha proposat com a consellers de la companyia a Montilla, juntament amb l'exministre José Blanco, també socialista, i l'assessor d'Unidas Podemos, Cristóbal Gallego. 

El seu nomenament s'haurà d'aprovar durant la pròxima junta d'accionistes que tindrà lloc a finals de juny.

Costa considera que el fet que hagin nomenat a Montilla no és un fet casual.

Recorda que l'expresident va impulsar el projecte Castor que consistia en la construcció d'un dipòsit estratègic artificial situat davant la costa de Castelló i Tarragona, que es va paralitzar l'any 2013 a causa de l'aparició de sismicitat en la seva posada en marxa, fet que va comportar ser un "ruïna per als ciutadans".

"El president Montilla impulsa el projecte Castor com a ministre. L'explotació del Castor era un 33% de l'empresa Enagás. El projecte ha estat una ruïna per als ciutadans. Montilla fitxa com a conseller d'Enagás. Això no és només una vergonya. Hauria d'estar prohibit", ha indicat.