L'exministre socialista José Montilla es convertirà en el primer expresident de la Generalitat que s'incorpora a un consell d'administració d'una empresa de l'Ibex, i ho farà juntament amb el també exministre José Blanco a Enagás, empresa energètica que ha anunciat una ampliació del seu consell d'administració.

Segons avança El Confidencial, Enagás amplia a 15 les butaques del seu principal òrgan, presidit per Antonio Llardén des del 2007, amb les incorporacions de Montilla i Blanc més un expert energètic afí a Podemos, Cristóbal José Gallegos, que s'incorporaran a la companyia com a nous consellers independents.

Sempre segons el mitjà citat, i a falta de comunicar-ho oficialment a la CNMV, l'elecció va ser aprovada pel màxim òrgan de govern en la seva última reunió, després d'acceptar la proposada de la comissió de nomenaments i retribucions presidida per la consellera independent coordinadora Ana de Palacio, exministra del PP, a qui també acompanyen en el consell l'exministra Isabel Tocino i l'exlíder d'Aliança Popular —precedent del PP— Antonio Hernández-Mancha.

José Montilla va ser president de la Generalitat entre 2006 i 2010 i anteriorment, ministre d'Indústria, Turisme i Comerç entre 2004 i 2006, sota el primer mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. Després finalitzar la seva presidència de la Generalitat va ser elegit senador, càrrec que va exercir fins a l'any 2019.