La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha sortit a parar els peus a la senadora del PP Maria Adelaida Pedrosa després que aquesta ha carregat davant l'hemicicle contra el vicepresident -i company seu-, Pablo Iglesias, utilitzant l'anomenat Cas Dina i l'agreujant de gènere que hi assenyala el jutge. "De dona a dona, Sra ministra, sent vostè vergonya per compartir la seva vida amb un masclista o continuarà callada? És vostè una dona submissa a un mascle alfa?", ha preguntat la senadora enmig de les protetes dels escons de l'esquerra i mentre la presidenta del Senat, Pilar Llop, intentava posar ordre.

La resposta de Montero ha estat contundent. "El primer, senyora senadora, jo em fico al llit amb qui em dona la gana", ha replicat, abans de posar en marxa un ruixat de retrets contra el PP: "Jo m'ho puc permetre però hi ha milions de persones en aquest país que per la seva orientació sexual o per ser dones i per les seves legislacions i les seves actituds discriminatòries ha hagut de veure frustrats els seus projectes vitals perquè vostès són uns intolerants".

Tot just començava, perquè la ministra tot seguit ha recordat que darrere el cas Dina apareix el mateix comissari Villarejo que havia orquestrat una operació per amagar les proves del finançament il·legal del PP. "Fins i tot per delinquir cal, senyories, una mica més d'estil. El que passa és que vostès se sentien tan impunes, tan controlant el poder judicial per la porta del darrera, que pensaven que podien fer el que volien amb la quarta economia de l'euro".

La ministra ha dedicat un darrer punt al masclisme, per advertir: Vostès que han retallat amb polítiques d'igualtat, que governen amb la ultradreta, qüestionen al dret a l'avortament... venen aquí com els capdavanters del feminisme. Ens trobarem al llibres d'història a Mary Wollstonecraft, a Simon de Beauvoir, a Celia Amorós, a Clara Campoamor i a Rafa Hernando, i a M.Rajoy no ens el trobarem perquè encara no sabem qui és, però en el moment que ens aclareixin qui és potser acaba als tribunals i als llibres d'història per ser també una gran personalitat feminista".

Montero ha sentenciat, per acabar, que el PP de titlla de masclista el govern per amagar que pacten amb una extrema dreta que nega els drets a les dones i a totes les persones que no pensen com ells.