Pablo Iglesias torna a tenir la condició de perjudicat en el cas Dina. La sala penal de l'Audiència Nacional, en contra de la decisió adoptada al maig pel jutge Manuel García-Castellón, ha tornat el vicepresident segon del Govern i secretari general de Podemos.

La sala dona recull els arguments de Pablo Iglesias i considera que es mantenen les condicions per les quals inicialment va ser considerat perjudicat en aquesta causa, que investiga el presumpte robatori del telèfon de la seva exassessora en el Parlamento Europeo Dina Boulselham, una de les peces del cas Villarejo.

Robatori i publicació

Els magistrats de l'Audiència Nacional recorden que en el registre de l'habitatge de l'excomissari Villarejo es va trobar un dispositiu informàtic amb documents procedents del mòbil de Bouselham, que posteriorment van ser publicats per Ok Diario el juliol del 2016 i recalquen que si en el seu moment Iglesias va ser admès com a perjudicat en la causa va ser perquè es va considerar versemblant que l'origen de la publicació d'aquestes informacions estigués en l'organització que dirigia Villarejo.

Així, la sala penal entén que quan el jutge García-Castellón va retirar la condició de perjudicat al vicepresident del Govern -la Fiscalia Anticorrupció també ho havia sol·licitat-, no hi havia proves per sustentar que els fets es produïssin conforme a alguna de les hipòtesis alternatives plantejades pel magistrat, al que adverteix que no li competeix investigar qüestions alienes a la causa, com per exemple si va ser o no Iglesias que va fer malbé la targeta del mòbil.

Declaració de l'exassessora

L'exassessora de Pablo Iglesias va desmentir la tesi de Iglesias respecte al robatori, i va donar la volta a la tesi que defensa Iglesias. Fins i tot va deixar entreveure la sospita que el líder de Podemos es va aprofitar del cas Villarejo per treure rèdit polític. Bousselham va declarar que va poder recuperar la targeta del mòbil i que va ser Iglesias que se la va donar, fet que no va comunicar la policia.

Una vegada li va ser retirada a Iglesias la condició de diputat es va arribar a especular amb la possibilidad que el jutge, vista la declaració de Dina Boulselham, investigués Iglesias per la comissió dels delictes de revelació de secrets i danys informàtics, en manejar|manipular dades personals de la seva exassessora.