L'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha anunciat que retirarà "en breu" el plafó d'il·lustres montcadencs del Museu Municipal del poble, a la Casa de la Vila. L'equip de govern considera que el mural, que, entre d'altres, inclou la imatge del torero de Vox Serafín Marín, és "anacrònic" i està "obsolet".

A més, el consistori considera que les persones que hi apareixen "no poden representar" el conjunt del veïnat. En total hi ha un centenar de fotografies de ciutadans del municipi.

Sobre Marín, des de l'Ajuntament subratllen que recentment ha estat triat número 3 de la llista del partit d'extrema dreta Vox per Barcelona per al Congrés dels Diputats. L'espai on hi ha el plafó es destinarà a exposar donacions i col·leccions particulars del Museu Municipal.

De fet, alguns veïns de la localitat havien engegat un change.org per demanar que es retirés la fotografia del torero del plafó. Els ideòlegs de la petició defensen la seva proposta al·legant que el torero es dedica al maltracte animal i forma part del partit "feixista" de Vox.