Vint-i-quatre hores abans de la reunió de la taula de diàleg a Barcelona, encara hi ha molts fronts oberts. En primer lloc, pel grau de participació de Pedro Sánchez, que viatjarà a Barcelona per reunir-se amb el president Pere Aragonès. Però també hi ha la composició de les delegacions, després que Junts per Catalunya hagi plantejat enviar-hi el vicepresident Jordi Puigneró, i Jordi Turull, Jordi Sànchez i Míriam Nogueras. La resposta de La Moncloa en aquest sentit és clara: "La reunió ha de ser entre governs, com s'havia pactat".

La vigília d'aquesta trobada a Barcelona, fonts del govern espanyol defensen que hi donen el màxim valor i rellevància "política", i d'aquí el viatge del president Pedro Sánchez fins a Barcelona. Segons aquestes fonts, primer es reuniran els dos presidents en privat, amb l'objectiu de fixar les "normes del joc" de la taula del diàleg, i després tots dos s'incorporaran amb els dos equips per explicar el contingut de la reunió. Insisteixen que no és cap "devaluació" i que els presidents hi seran sempre que sigui necessari per segellar acords, com es va pactar ara fa un any i mig. "Sánchez s'ho creu en primera persona", conclouen des de l'executiu central.

Un altre front obert és la composició de les delegacions. De moment, l'única confirmada és la del govern espanyol. Hi seran la vicepresidenta Yolanda Díaz; el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; la de Política Territorial, Isabel Rodríguez; la de Transports, Raquel Sánchez, i el d'Universitats, Manuel Castells. Per tant, hi seran els tres ministres catalans.

Falta per confirmar la delegació catalana, a l'espera que es posin d'acord els dos socis de la Generalitat. Ara per ara, des de La Moncloa eviten valoracions al respecte. Fonts de l'executiu central es limiten a recordar que "la reunió ha de ser entre governs, que és el que s'havia pactat en el seu moment".

Aragonès, molest

Els noms que ha triat Junts per enviar a la taula de diàleg no han agradat al president Pere Aragonès, que s'ha mostrat "molest" amb la decisió dels seus socis de Govern. Fonts de Presidència han assegurat a l'ACN que s'havia "dit i acordat" que la mesa de negociació seria "de govern a govern" i, per tant, amb membres de l'executiu. De fet, el cap del Govern ha rebutjat la proposta i no ha acceptat els seus noms.

 

Aleshores, estan "molestos" per moltes coses. Per una banda, pel fet que Junts hagi fet públics oficialment, mitjançant un comunicat, els noms dels seus quatre integrants a la taula: Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras. Per una banda, sense consensuar-ho amb la part d'ERC. De fet, des de l'entorn d'Aragonès defensen que els noms s'han de consensuar al Consell Executiu, que s'ha suspès