El secretari de Difusió, Antoni Molons, ha estat obligat a ser present en l'escorcoll que s'ha produït aquest matí a la seu del Palau de la Generalitat. Molons ha entrat pocs minuts abans de les 11.00 hores al Palau de la Generalitat per estar-hi present que diversos agents de la Guàrdia Civil tenen previst de fer al seu despatx. Els escorcolls d'aquest dijous es fan en el marc de l'operació Anubis i per ordre del jutjat d'instrucció número 13, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. A més del despatx de Molons, el jutge també ha ordenat l'escorcoll del seu domicili i la seu d'Òmnium Cultural, al carrer Diputació de Barcelona.

L'escorcoll ha durat aproximadament una hora a la seu de l'executiu. Posteriorment, la Guàrdia Civil ha trasllat al secretari de Difusió a dependències de la policia espanyola.

Segons ha informat Òmnium, a la seu hi ha set treballadors retinguts juntament amb diversos membres de la direcció de l'entitat. Els agents, a més, han bloquejat el correu electrònic dels treballadors i els han canviat les contrasenyes, segons fonts de l'entitat. Els agents han entrat a la seu del carrer Diputació a primera hora del matí i, segons les mateixes fonts, no han entrat al domicili particular de cap dels membres de la Junta Nacional.