El PSOE hauria recuperat part de la seva empenta electoral després de la moció de censura contra el govern de Pedro Sánchez, presentada per Vox i protagonitzada per Ramón Tamames. Aquesta mai no va tenir cap possibilitat de prosperar i es va acabar convertint en una oportunitat pel president del govern espanyol, i també la seva vicepresidenta segona Yolanda Díaz, d'exposar la seva gestió durant els últims tres anys. Ara, segons demostra una enquesta d'El País i La Ser, la moció de Vox ha acabat beneficiant els socialistes, que després d'un desgast molt gran es recuperen electoralment i tot i que encara estan lluny dels diputats que aconseguiria el PP d'Alberto Núñez Feijoó, només els separen 6 dècimes d'intenció de vot. 

Així, tot i que el PP continuaria guanyant les eleccions, ho faria amb un 28% dels vots, mentre que els socialistes arribarien al 27,4%. En canvi, els populars es farien amb uns 122 diputats, pels 89 que tenen actualment, mentre que els socialistes es quedarien en uns 109, 11 menys que ara. Amb tot, comparant-ho amb l'enquesta dels mateixos mitjans del mes de març, les perspectives electorals del PSOE milloren en un punt, passant del 26,4% al 27,4%, mentre que en el cas del PP es redueixen en 6 dècimes.  Des de l'abril de l'any passat, quan Feijóo acabava d'arribar a la presidència del partit, la seva situació ha millorat significativament, passant de 23,1% dels vots a aquest 28% actual. 

Mentrestant, la ultradreta de Vox es manté molt estable, com a tercera força i amb un 14,2% dels vots, una dècima més que fa un mes. Amb tot, l'enquesta li dona 42 diputats, 10 menys dels que compta actualment al Congrés (52). Cal tenir en compte que a les últimes eleccions, les del 10 de novembre del 2019, el Partit Popular amb Pablo Casado al capdavant va obtenir els pitjors resultats de la història del partit i Ciutadans també es va deixar una quarantena de diputats respecte a les eleccions del 9 d'abril. Molts d'aquests vots van anar a parar al partit de Santiago Abascal, que podria ja haver tocat sostre, sobretot després de la moció fallida en què van presentar un candidat independent que no va aconseguir sumar cap suport per fer fora Pedro Sánchez del palau de la Moncloa. Pel que fa a Ciutadans, l'enquesta li dona un 2,9% dels vots, quatre dècimes respecte del baròmetre anterior, una xifra que es converteix en el millor resultat dels taronges des de l'estiu passat. Amb tot, en el millor dels casos podria obtenir un diputat al Congrés, i en el pitjor, desaparèixer de la cambra baixa. 

Cap bloc sense majoria absoluta  

La millora del PSOE que detecta aquesta enquesta no va acompanyada al seu torn d'uns millors resultats d'Unidas Podemos. L'enquesta, elaborada abans de la presentació oficial de Sumar i que, per tant, no té en compte la plataforma de Yolanda Díaz, els dona un 11,8% dels vots, empitjorant en cinc dècimes el resultat del mes de març. Aquests es traduirien en 31 diputats, pels 35 que té actualment al Congrés. Per la seva part, el Más País d'Errejón se situa en 3,5% dels suports. 

Amb aquests resultats, cap dels dos blocs aconseguiria la majoria absoluta, fixada en 176 diputats, tot i que la dreta en sortiria més beneficiada: la coalició del govern actual arribaria als 140 escons (15 menys que el 2019) i PP i Vox, 164, 23 més que el 2019. Amb tot, el PP estaria obligat a pactar amb Vox, que si bé normalment donava suport extern als populars, sembla que aquesta formula s'ha acabat després de formar govern a Castella i Lleó i la presència de la ultradreta podria complicar els pactes amb la resta de partits per investir a Alberto Núñez Feijóo com a president del govern espanyol.