La fuga de militants de Ciutadans continua. Després de mesos de desfeta, ara han estat els sis regidors de l'Ajuntament de Saragossa els qui, aquest dimecres, han comunicat la seva "meditada, ferma i irrevocable" decisió de deixar el partit. "Cada un de nosaltres, de manera individual, ja ha comunicat al partit per les vies oportunes avui aquesta decisió, que és fruit d'una profunda i llarga reflexió", han assegurat en una carta. L'escrit, signat per la portaveu del grup municipal, Sara Fernández Escuer, i els altres cinc regidors Javier Rodrigo Lorente, Víctor Serrano Entío, Maria Fe Antoñanzas García, Carmen Herrarte Cajal, i Cristina García Torres, és un nou moviment que evidencia la crisi interna que viu la formació, que en les darreres setmanes només acumula baixes. 

Els sis regidors han reconegut contínues desavinences amb la direcció nacional i autonòmica, una situació que, segons han exposat, han viscut "molts altres càrrecs públics menyspreats o, directament, atacats per aquestes executives nacional i autonòmica". En l'escrit, han carregat contra les dues direccions, assenyalant diferències "compartides per molts afiliats i càrrecs". En aquest sentit, han denunciat que no s'han convocat primàries ni a Saragossa ni a l'Aragó, i que els càrrecs i candidats han estat escollits "a dit", fet que va en contra dels estatuts de Ciutadans. Però els regidors han assegurat que, quan han mostrat el seu "rebuig" a aquesta decisió, han vist augmentades les diferències amb les direccions. 

Així mateix, també han criticat que s'actués "d'esquena als afiliats, sense cap transparència" per pactar amb altres formacions, cosa que va "en contra de les normes del partit que expressament prohibeixen pactar abans d'unes eleccions amb altres formacions polítiques". A la vegada, han retret l'oblit de Ciutadans "a nivell orgànic" dels afiliats de base que, segons els regidors, "són indispensables per al desenvolupament de la nostra feina".

Ciutadans, sense militància a l'Aragó

La situació de Ciutadans a l'Aragó, així com a la resta d'Estat, és crítica. En les darreres setmanes, més d'un centenar d'afiliats del partit han presentat la seva baixa, als quals ara se'ls uneixen aquests sis regidors."Ens sumem a l'allau de baixes d'afiliats de Ciutadans a la ciutat de Saragossa; afiliats que han lluitat per aquest projecte a les seves carpes, les seves assemblees, viatjant per tot Espanya, sent apoderats i, en definitiva, picant l'espatlla per l'il·lusionant projecte que era Ciutadans", han afegit en l'escrit, en el qual han reconegut que la seva dimissió provoca la "pràctica desaparició" de la militància del partit a tot Aragó.

El partit exigeix l'acta

La direcció autonòmica de Ciutadans ha exigit l'acta als diputats Ramiro Domínguez i Beatriz García, després d'integrar-se a les llistes d'un altre partit; i als sis regidors de l'Ajuntament de Saragossa que s'han donat de baixa. El president de la formació, Carlos Ortas, ha expressat el seu respecte a les decisions personals de tots els càrrecs institucionals, però ha demanat "coherència i responsabilitat" a aquestes persones i els hi ha reclamat que deixin l'acte que van obtenir sota les sigles del partit liberal.