Nou cop dels tribunals —més suau— al procés. La moció independentista de la CUP, aprovada per JxCat i ERC fa quasi dues setmanes, serà suspesa avui per part del Tribunal Constitucional, que aquesta vegada no farà requeriments personals ni advertiments en mà sobre les possibles responsabilitats penals que comporta desobeir l'alt tribunal.

Així ho publica La Vanguardia, que explica que el govern de Pedro Sánchez no ha estat tan dur com el de Mariano Rajoy i, malgrat mantenir l'estratègia d'oposició total a la independència de Catalunya, no hi afegeix més llenya al foc i no advertirà el Parlament de les possibles conseqüències de no acatar la resolució del TC.

Tot i que el recurs es va presentar el passat la setmana passada, l'alt tribunal no va nomenar fins ahir el ponent de la qüestió i el següent pas, doncs, és que l'admeti a tràmit i, per tant, quedi automàticament suspès.

El text aprovat "reitera els objectius polítics" de la declaració aprovada el 9-N de 2015, que va servir de tret de sortida del full de ruta del procés i va ser suspès pel TC. La votació manté el pols amb l'alt tribunal espanyol, però també amb els lletrats de la cambra. Ciutadans, el PSC i el PP no han votat, i els comuns hi han votat en contra.