Varis diaris i agències informatives d'arreu del món han informat avui sobre els canvis en el Govern de la Generalitat i la situació en la que es troba el procés sobiranista.

L'agència nordamericana "Associated Press (AP)", la francesa "Agence France-PresseAFP", l'austríaca "Austria Press Agentur (APA) i la suïssa Swiss Telegraphic Agency (SDA) han destacat el nomenament de Jordi Turull com a conseller de Presidència i portaveu del Govern, el de Quim Forn com a conseller d'Interior i el de Clara Ponsatí com a consellera d'Ensenyament.

Tanmateix, han destacat la situació en la qual es troba Catalunya, amb una majoria ciutadana a favor de la realització del referèndum i Mariano Rajoy fent tot el possible per evitar-ho.

Els diaris nord-americans Washington Post i National Post opten per Associated Press, ressaltant que Puigdemont ha transmès a la premsa que els consellers han "pres la decisió de fer un pas al costat" i que "Catalunya representa 1/5 part del PIB espanyol".

A França, Le Monde ha interpretat que la reforma del Govern s'ha degut al fet que els membres que han estat destituïts "no estaven disposats a afrontar tots els riscos penals i patrimonials d'una consulta jutjada com a il·legal per Madrid".

Amb informació d'AFP, la web yahoo.com ha difós la notícia arreu, que també ha estat usada pel mitjà italià stol.it. També a Itàlia, l'Ansa ha mencionat els canvis a la Generalitat.

A Turquia, l'Andalou Agency també ha ressaltat declaracions de Puigdemont, qui ha fet valdre "la determinació i convicció de tots els consellers, sense excepció per avançar en el referèndum de l'1-O".

A Àustria, el mitjà derStandard ha difós la informació de l'agència APA, que ha posat especial èmfasi en el suport al referèndum, afirmant que "més del 70% de la població vol celebrar un referèndum per resoldre la qüestió".

A Suïssa, el mitjà swissinfo ha transmès la notícia de l'agència SDA, recordant que "diversos dirigents han estat jutjats pel procés, com Mas", i aquest fet pot haver influït en la reestructuració del Govern català.