Un dels objectius principals de l'operació Kitchen era localitzar un pendrive on l'extresorer del PP Luis Bárcenas guardava una conversa que va mantenir amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Suposadament, Bárcenas guardava l'àudio d'aquesta conversa, que s'havia gravat sense el permís de Rajoy, quan tots dos negociaven la seva sortida del partit després de fer-se públic que amagava comptes a Suïssa i que havia cobrat 1,3 milions d'euros de la trama Gürtel.

Segons assegura El Independiente, el Ministeri de l'Interior mai va arribar a rebre aquest pendrive de l'extresorer del PP. Trobar aquest dispositiu era molt important per la trama Kitchen que va posar en marxar el 2013 el govern espanyol per aconseguir material comprometedor per a Mariano Rajoy i altres càrrecs del PP.

Fonts de l'antic ministeri d'Interior han explicat al citat mitjà que si els investigadors que participaven en la trama van arribar a trobar el pendrive, mai el van facilitar a l'equip de l'exministre Jorge Fernández Díaz. El que sí que van entregar és un bolcat amb la informació que tenien dos telèfons que els va facilitar el xòfer de la dona de Bárcenas.

Rajoy es desentén de tot

Per la seva banda, l'expresident Rajoy guarda silenci davant tots els indicis que l'assenyalen directament. Segons explicava el diari El País aquest divendres, un periodista va intentar fer-li unes preguntes sobre la seva implicació en l'Operació Kitchen i aquest va preferir no respondre: "No em faci preguntes perquè no les escoltaré. D'aquesta manera, no podrà dir vostè que no l'he contestat. Jo no soc un personatge públic, ja no". L'article, signat per la periodista Mábel Galaz, explicava que la conversa es va produir en una trobada casual en una cafeteria de Madrid i Rajoy no parava d'insistir amb què ja no era una cara pública.

Un informe policial situa Rajoy com un dels coneixedors i interessats en l'operatiu parapolicial d'espionatge a l'extresorer del seu partit, Luis Bárcenas. L'objectiu era treure-li tota la informació i proves que aquest guardava sobre la corrupció del PP que afectava diferents dirigents. Un espionatge encapçalat per l'excomissari empresonat, José Manuel Villarejo, i que implica altres exministres com María Dolores de Cospedal o Jorge Fernández Díaz