Silenci i tirar pilotes fora. Mariano Rajoy continua utilitzant la mateixa estratègia que quan era president del govern espanyol amb el Partit Popular: esquivar els escàndols de corrupció que l'impliquen directament. Segons explica el diari El País, un periodista va intentar fer-li unes preguntes sobre la seva implicació amb l'Operació Kitchen i aquest va preferir no respondre: "No em faci preguntes perquè no les escoltaré. D'aquesta manera, no podrà dir vostè que no l'he contestat. Jo no soc un personatge públic, ja no". L'article, signat per la periodista Mábel Galaz, explica que la conversa es va produir en una trobada casual en una cafeteria de Madrid i Rajoy no parava d'insistir amb què ja no era una cara pública.

L'interès per entrevistar-lo rau en els escrits remesos a Fiscalia on s'investiga un informe policial que situa Rajoy com un dels coneixedors i interessats en l'operatiu parapolicial d'espionatge a l'extresorer del seu partit, Luis Bárcenas. L'objectiu era treure-li tota la informació i proves que aquest guardava sobre la corrupció del PP que afectava diferents dirigents. Un espionatge encapçalat per l'excomissari empresonat, José Manuel Villarejo, i que implica altres exministres com María Dolores de Cospedal o Jorge Fernández Díaz. 

En paral·lel, des del diari La Razón expliquen que l'entorn directe de l'expresident del govern reitera que aquest no té res a veure amb l'Operació Kitchen. Volen deslliurar Rajoy de les corrupteles del partit i tiren tota la responsabilitat a Francisco Martínez, aleshores números dos del ministeri d'Interior. El PP lamenta que Martínez tingués una relació "massa íntima" amb Villarejo. I conclouen sobre Rajoy: "Ell no ho coneixia, ell no ho sabia. Villarejo va anar per la seva banda i Paco Martínez es va equivocar al passar-se de la ratlla i fer-se massa amic del comissari". Unes declaracions que contradiuen les evidències que mostren les converses filtrades de Villarejo on asseguren que Rajoy és coneixedor de l'espionatge. 

L'Operació Kitchen també ha saltat als mitjans pels curiosos sobrenoms que posava Villarejo als dirigents populars. De fet, a Rajoy l'anomena de tres maneres diferents: el Barbas, el Asturiano (tot i ser gallec) i el Tonto Polla. La Kitchen coincideix amb el temps, en l'època que Rajoy era cap de l'executiu i líder del PP, 2013 i 2014. La campanya per exculpar el polític gallec ve de totes bandes. Sense anar més lluny, la vicepresidenta del Congrés Ana Pastor va sortir ahir a defensar la seva honorabilitat i va destacar que, de moment, tot plegat "tan sols és un informe de la Fiscalia".