Els grups de Whastapp han tingut hores intenses en les jornades prèvies al ple del Parlament en què s'ha de posar en marxa la convocatòria formal del referèndum de l'1-O, en què s'inclouen missatges d'encoratjament en uns moments en què els membres del Govern viuen conscients de la transcendència de les seves decisions. Al grup dels consellers i alts càrrecs republicans ha provocat una especial resposta la intervenció del cap del gabinet de comunicació de la vicepresidència, Sergi Sol, amb el "sortiu i disfruteu" que en el seu dia va popularitzar Johan Cruyff.

"Atribueixen a Cruyff, pocs minuts abans de jugar la final de la Champions, allò de 'sortiu i disfruteu'. El risc de perdre hi era, el pànic de tornar a perdre, el pes de la història; però d'entrada hi havia la satisfacció d'haver aconseguit la Fita -amb majúscula- de plantar-se després de tants i tants anys, a una final com aquella. L'orgull d'haver arribat fins allí. Doncs això, sortim amb actitud, conscients del moment i alhora sabedors que l'adversari ensuma i s'envalenteix amb la por i que s'hi acarnissaria i, per contra, es crispa davant la nostra serenitat i determinació".

El missatge es va penjar passades les deu de la nit d'ahir al grup de Whatsapp dels consellers i alts càrrecs d'ERC i la resposta va ser immediata, començant per la del vicepresident, Oriol Junqueras.