El primer (possible) rival de Carles Puigdemont en les eleccions del 12 de maig que ha reaccionat a l'anunci del president a l'exili de presentar-se a la presidència de la Generalitat ha estat Alejandro Fernández. El polític del PP ja tenia preparat el missatge en vídeo, gravat al pati del Parlament, que ha compartit a les xarxes socials just després que Puigdemont confirmés la seva candidatura des d'Elna, a la Catalunya Nord. "Carles Puigdemont, tinc un missatge per a tu", es pot llegir en la piulada que acompanya el vídeo de Fernández, que encara no ha estat confirmat com a candidat del PP al 12-M, mentre a Génova es contemplen altres opcions. Amb aquestes mateixes paraules comença l'enregistrament, per assegurar a continuació que si bé el gironí mai no ha estat "una persona gaire alegre", ara té motius per estar "eufòric": "Tens sotmès i humiliat tot un president del govern espanyol", ha recordat en referència a Pedro Sánchez en un missatge que va més dirigit als seus possibles electors (com aquells votants socialistes que no veuen amb bons ulls l'amnistia) que no pas al president a l'exili. 

"Però no t'emocionis abans d'hora, perquè som milers i milers els catalans que seguirem plantant cara a tot allò que tu signifiques", adverteix Fernández a Puigdemont, tot i que les últimes manifestacions contra l'amnistia van reunir menys de 500 persones. El líder del PP i possible candidat el 12-M ha assegurat així que continuarà lluitant per evitar que hi hagi "catalans de primera", entre els quals inclou Puigdemont i els beneficiats per la llei aprovada la setmana passada al Congrés, i "catalans de segona, els que no pensem com tu i que passem a ser directament colons, nyordos o botiflers". 

Davant l'anunci de Puigdemont, que ha anunciat la seva candidatura al capdavant de Junts per Catalunya, Fernández li ha volgut deixar ben clar que aquests catalans "constitucionalistes" no s'evaporaran d'aquí a les eleccions del 12 de maig: "No marxarem mai de Catalunya i Catalunya és la nostra terra", ha resolt el tarragoní. 

La decisió de Carles Puigdemont

Una setmana i un dia més tard que Pere Aragonès decidís convocar eleccions després de no poder aprovar els seus pressupostos per a aquest any 2024, Puigdemont ha anunciat la seva decisió de presentar-se als comicis en un acte a Elna, a la Catalunya Nord, on s'han reunit més d'un miler de persones per escoltar el president. Tot i que des d'un primer moment Junts per Catalunya va apuntar a l'opció que fos Puigdemont el cap de llista, un cop aprovada la llei d'amnistia, avui ell mateix ho ha confirmat: "Quan es tracta de Catalunya i dels seus interessos, no soc conformista, no m’agrada resignar-me, no busco què és el més còmode i menys arriscat a nivell personal", ha afirmat, assegurant que per això mateix ha decidit presentar-se a aquestes eleccions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!