El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha arribat a l'ajuntament d'Elna (Catalunya Nord) uns 20 minuts abans de pronunciar la seva conferència, on anunciarà si presenta la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. Puigdemont ha arribat acompanyat de la seva dona, Marcela Topor, i ha estat rebut per l'exconseller Lluís Puig i l'alcalde d'Elna, Nicolás Garcia. També hi estava Jami Matamala, amic del president i empresari que el va acompanyar quan va haver de marxar a l'exili. Hi ha 1.400 persones inscrites per assistir a l'acte de Puigdemont i la majoria d'elles l'han esperat a la porta del recinte. El també eurodiputat ha estat rebut amb crits de "Puigdemont, el nostre president" i "Independència".

 

🔴 Conferència de Carles Puigdemont a Elna sobre les eleccions a Catalunya, DIRECTE

La conferència arrencarà a les 19 hores i la previsió és que tingui una durada de mitja hora. Ja una vegada dins del consistori de la ciutat de la Catalunya Nord, Carles Puigdemont ha estat rebut per la plana major de Junts per Catalunya (hi ha assistit la gran majoria), delegació que han encapçalat el secretari general Jordi Turull i la presidenta de la formació, Laura Borràs. A primera fila també hi ha Marcela Topor i l'eurodiputat Toni Comín. A l'interior de la sala, els assistents s'han posat dempeus i també s'han sentit crits de "President". De fet, Puigdemont ha estat rebut amb una llarga ovació durant una bona estona. L'espai, ple a vessar, s'ha quedat petit en una conferència decisiva per a la candidatura que presentarà Junts per Catalunya per a les eleccions del proper 12 de maig.

 

A més del miler d'assistents, la conferència ha congregat una gran expectació mediàtica: hi ha més d'una setentena de periodistes acreditats i més de 40 mitjans de comunicació (dels quals, sis són internacionals). Abans de la intervenció de Puigdemont, es preveu una intervenció de benvinguda de l'alcalde d'Elna, Nicolás Garcia.

Arrbada Carles Puigdemont Lluis Puig conferencia Elna / Carlos Baglietto
El moment de l'arribada del president Carles Puigdemont a l'ajuntament d'Elna / Foto: Carlos Baglietto.

El termini de les primàries de Junts per Catalunya

Aquest dijous acaba el termini per presentar candidatura a les primàries que Junts per Catalunya celebrarà aquest dissabte 23 de març per triar els seus caps de llista per a cadascuna de les quatre demarcacions de Catalunya. De fet, els interessats a fer-ho havien de comunicar-ho entre aquest dimecres i dijous.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!