La Fundació Francisco Franco, entitat que recorda el llegat del dictador espanyol, ha organitzat per aquest dissabte a les set de la tarda una missa en una capella de Madrid per celebrar l'aniversari de la victòria franquista que va donar pas a més de 30 anys de dictadura.

Sota el nom "Santa Misa Aniversario del Fin de la Cruzada Española", la convocatòria anuncia la celebració d'una cerimònia pel 78è aniversari del "Dia de la Victòria".

El cartell inclou el text de l'últim comunicat de la Guerra Civil, on Franco anunciava la victòria del seu exèrcit: "En el dia d'avui, captiu i desarmat l'Exèrcit Roig, han aconseguit les tropes nacionals els seus últims objectius militars. La guerra ha acabat". Just a sota, una altra cita amb data d'1 d'abril de 2017: "Espanya, que va guanyar la guerra, ha perdut la pau".

misa aniversari victoria franquista

El passat 20 de novembre, la fundació també va organitzar una altra missa a la capital espanyola per recordar i homenatjar Franco el dia en què es complien 41 anys de la seva mort. Unes 200 persones d'organitzacions com Fuerza Nueva, Movimiento Católico Español, Falange i Democracia Nacional van anar a l'eucaristia "per les ànimes de Francisco Franco, José Antonio Primer de Rivera i tots els caiguts per Déu i per Espanya".