Unes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge en la Plaça d'Orient de Madrid per recordar i homenatjar Francisco Franco quan es compleixen 41 anys de la seva mort, així com per reivindicar els "valors" franquistes en una Espanya d'"atur i corrupció".

A continuació, han participat en una eucaristia pel dictador a l'Església de Santiago. Els presents han ovacionat al carrer l'exministre franquista José Utrera Molina, que era present en l'homilia. A la sortida de la missa, els assistents han cantat l'himne de la Falange 'Cara al Sol' amb els braços en alt en la salutació feixista.

La concentració, convocada per Fuerza Nueva, Movimiento Católico Español, Falange y Democracia Nacional, se celebra cada 20 de novembre a Madrid per "honrar" Franco i José Antonio Primo de Rivera, del qual es compleixen 80 anys de la seva mort.

L'únic incident ha estat quan, mentre representants dels col·lectius organitzadors llegien els seus manifestos, un jove que portava un cartell de "Franco Asesino" ha irromput i ha estat agredit per alguns membres fins que la Policia els ha separat segons després. Els assistents també han rebut alguns crits de desaprovació que han respost amb insults.

"Francisco Franco sempre present. Fill predilecte de l'Església", "José Antonio sempre present. Catòlic insigne" i "Fem Espanya gran de nou" eren alguns dels cartells que portaven els assistents a la concentració, en la qual abundaven banderes franquistes i crits de "Viva Espanya!".

La pluja que queia aquest matí sobre la capital no ha impedit que es dugués a terme la concentració. "Malgrat la pluja, als patriotes no ens impedeixen la cita amb la nostra història", ha dit una de les organitzadores.

Els intervinents en aquest acte han reivindicat els "valors" de l'Espanya franquista davant una societat que està en perill i en la qual "es negocia amb terroristes, es legalitza l'avortament i es dóna prioritat a una massa ingent d'immigrants abans que als espanyols".