"Eixamplar la base un diumenge al matí". Aquesta ha estat la reacció de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya en veure la fotografia, feta per Roberto Lázaro d'El Nacional, de Miquel Iceta a la manifestació de Societat Civil Catalana. El primer secretari del PSC surt acompanyat del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i l'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo

Amb aquesta piulada Boya pretén criticar alguns líders independentistes que han proposat "eixamplar la base" i "dialogar" amb els socialistes. El primer en dir-ho va ser el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà: "El republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha de reconstruir ponts d'entesa amb el socialisme català, el PSC de Miquel Iceta". 

L'exdiputada de la CUP no entén que es vulgui "eixamplar la base" amb un polític com Iceta que participa en manifestacions de Societat Civil Catalana al costat de polítics com Millo i Margallo.