La manifestació convocada per Societat Civil Catalana al Passeig de Colom de Barcelona sota el lema "Seny" ha aconseguit reunir uns pocs milers de persones. La manifestació ha sortit del Passeig de Colom a les 12 del migdia amb presència de nombroses personalitats del Partit Popular, Ciutadans i el Partit dels Socialistes de Catalunya. També hi ha participat l'ex primer ministre francès Manuel Valls. A la fi, han aconseguit emplenar l'avinguda Marquès de l'Argentera, no gens atapeïda,, amb tan sols unes 7.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

manifestacio unionisme roberto lazaro

Amb moltes banderes espanyoles, algunes europees i de Tabàrnia i ben poques de catalanes, els unionistes s'han manifestat al crit de "No nos engañan, Catalunya es España" i al cant de "'Que viva España", de Manolo Escobar. Alguns manifestants duien banderes espanyoles unides a l'emblema de la Guàrdia Civil, amb la inscripció: "Viva la Guardia Civil". No faltaven cartells en contra del nacionalisme, com "Los nacionalismos excluyen y discriminan". I s'han sentit sovint els crits de "Puigdemont a prisión".

WhatsApp Image 2018 03 18 at 13.37.04

Iceta, amb els manifestants

Abans de la manifestació, Miquel Iceta ha instat a que es formi govern el més aviat possible i així s'acabi amb l'aplicació del 155 i ha dit que són molts els que assisteixen a l'acte "indignats" per aquest motiu.

cañas roberto lazaro

De la moderació de Sardà a la fúria de Cañas

Rosa Maria Sardà ha participat en els parlaments trencant la tònica de l'acte. Ha recordat que el govern espanyol té molta responsabilitat, també, en la crisi catalana. Ha afirmat que els nacionalismes, tots, "li donen molt de yuyu" i ha criticat als partits i a la premsa "d'aquí i d'allà". Ha apostat perquè els catalans es tornin a entendre i ha demanat als polítics que s'escoltin i que hi hagi diàleg. Ha afirmat que ja n'hi havia prou que uns i altres "juguessin a veure qui la té més llarga". Jordi Cañas, que ha actuat darrera seu, no ha semblat gaire content amb la intervenció i ha assegurat que si bé l'unionisme podia haver comès errors: "No todos tienen las mismas responsabilidades".. En un discurs ferotge, en què ha acusat al sobiranisme, fins i tot, de tenir un discurs "racista i xenòfob", Cañas ha acabat amb un crit aplaudint la repressió ("Pagarán por ello", ha dit) i ha donat per tancat el procés: "Van apostar contra Espanya i han perdut", ha afirmat.

Valls roberto lazaro

El fiscal per la repressió

També Carlos Jiménez Villarejo ha mostrat el seu desig de reprimir el sobiranisme: "Los soberanistas pagaron y pagarán por su desobediencia como tenían que pagarlo: caro". Ha afirmat que no es pot exigir cap "suposat dret a l'autodeterminació" i per això ha exigit la renúncia al projecte independentista. L'ex fiscal ha acusat a les polítiques de la Generalitat de tiràniques i ha felicitat als jutges i fiscals per la seva acció contra el sobiranisme. Però el parlament més aplaudit ha estat el de l'ex primer ministre francès Manuel Valls, fet íntegrament en català. Valls ha criticat "aquells que han dividit famílies", posant com exemple la seva". Ha afirmat que Catalunya sense Espanya no és Catalunya. I ha afirmat, que, contra el que segons ell propugna el sobiranisme, "Catalunya no és una cultura tancada, xenòfoba, racista". Ha acabat, entre grans aplaudiments, oferint-se per col·laborar amb l'unionisme.