Al posicionament del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta, Carmen Calvo, que cada cop més semblen descartar que es pugui processar la cúpula independentista pel delicte de rebel·lió en el judici pel cas de l’1-O, s’hi ha sumat també el primer secretari general del PSC, Miquel Iceta.

En declaracions ahir a la nit a El Debat de La1, Iceta ha recordat que “des del primer dia vaig dir que rebel·lió no crec que s’ajusti al que ha passat”, això sí, deixant clar que “que hi ha separació de poders i la decisió depèn del jutge”.

En el mateix espai televisiu, Iceta va defensar que “cal un pacte d'Estat per a Catalunya en què, fruit del diàleg i la negociació, hi hagi un reconeixement de la identitat nacional catalana” i unes “regles que delimitin els espais competencials i un finançament solidari”.

A més, ha assegurat que “l’independentisme ha de ser conscient que el problema ara no és només de Catalunya amb la resta d'Espanya, sinó, sobretot, un problema de Catalunya endins”, per això mateix, ha descartat que un referèndum sigui “un instrument útil”.