El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha contestat les crítiques a la manifestació contra el judici de l'1-O que va tenir lloc aquest dissabte a Madrid tot afirmant que la Constitució consagra la llibertat de reunió, d'expressió i de manifestació. "Alguns dirigents de dretes sembla que no ho recordin", ha dit, en una atenció als mitjans abans de participar en el comitè federal del PSOE.

En la mateixa línia, Iceta ha ironitzat: "Hi ha gent que no s'ha llegit la Constitució, curiosament en parlen molt, però s'obliden que consagra aquests drets". El dirigent socialista ha remarcat que la marxa es va fer "sense incidents" i ha alertat que si governa "la dreta" a l'Estat espanyol "només" es podran manifestar els que pensin com ells.

En canvi, Iceta ha reiterat que "tothom té dret a manifestar-se des del respecte a la llei" i ha emmarcat en aquest dret la protesta d'aquest dissabte a la capital de l'estat espanyol. Amb tot, el primer secretari del PSC ha recordat que el sentiment que va expressar una part dels mobilitzats, l'independentisme, no és majoritari a Catalunya.

 Catalunya, còmoda a Espanya

Sobre les demandes del president Quim Torra a l'Estat perquè "escolti" el clam a favor del dret d'autodeterminació, el líder socialista ha afirmat que ell és "més partidari de parlar dels catalans i dels espanyols" i de buscar un acord en termes d'autogovern i finançament perquè Catalunya se senti còmoda a Espanya.

Preguntat pel procés d'elecció de candidats a les llistes de les eleccions generals i municipals, ha dit que ha estat "molt pacífic" i que la formació disposa de "candidatures magnífiques" que permetran al PSOE "ser el primer partit a Espanya", i al PSC, guanyar a Catalunya.