"Em sobta molt la preocupació que té per la deixadesa pels Mossos quan vostès no van fer res perquè la plantilla s'incrementés". Així ha respost el conseller d'Interior, Miquel Buch, preguntat pel grup socialista, per la suposada deixadesa del cos de la policia catalana i la "utilització política" durant el ple del Parlament d'aquest dimecres.

"Tenim 2.000 Mossos menys dels que hauríem de tenir. No han defensat mai un increment de plantilla", ha exposat Buch. "Parlen de deixadesa de funcions quan ens deuen 800 milions d'euros que se'ns haurien de pagar per poder proporcionar al cos tot allò que necessita", ha remarcat.

"Deixadesa és no preocupar-se pels nombrosos recursos d'empara que han presentat els presos i encara no han contestat" i ha afegit: "Vostès com a membres de l'Estat espanyol fan deixadesa de funcions".

No hi ha ingerència política

"Els puc confirmar que el cos no va tenir cap ingerència política", ha contestat Buch a una pregunta del PP. "Estan preocupats pels Mossos d'Esquadra o per què? Per Villarejo? Estan preocupats pels Mossos o per l'avançament electoral de Vox? Aquest país és pacífic, no violent. Prou d'atacar aquest poble i les institucions catalanes". 

"La preocupació que vostè i el govern de Torra estan generant no té precedents a Catalunya", ha exposat el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha titllat al conseller d'Interior de "mal polític". "El seu govern està aquí per portar-nos a la crisi i a la via dels morts d'Eslovènia"

Buch li ha contestat recordant les concentracions de taxis a Madrid i a Barcelona: "no van dir res". El conseller ha exposat que per Setmana Santa, els CDR també van aixecar peatges d'autopistes i els Mossos "van tenir la mateixa actitud". "Aleshores hi havia el 155", ha dit. "A uns ens tracten d'una manera i als altres d'una altra", ha subratllat.

"Prou de fer discursos per a uns quants, prou d'explicar que l'únic problema del món és Catalunya. Estan fent mal a aquest poble i a aquesta institució", ha conclòs.