Quan encara està per determinar la data de la primera reunió de la mesa de diàleg del Govern i el govern espanyol, es van coneixent els noms dels negociadors que s'asseuran a la mesa, almenys pel que fa als representants dels comuns. Si fa uns dies el president del govern espanyol, Pedro Sánchez confirmava la presència del vicepresident i líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, avui s'ha sabut que també hi serà el ministre d'Universitats, Manuel Castells, segons ha avançat la Cadena SER i ha confirmat la Moncloa.

La presència de Castells a la mesa s'ha conegut quan es feia pública la carta que el president Quim Torra ha enviat a Pedro Sánchez en resposta a la proposta de data per a la primera trobada feta des de la Moncloa, dilluns que ve, 24 de febrer. Torra insisteix en la necessitat d'un mediador internacional i proposa unes altres cinc dates per a la reunió.

Per Asens és una bona notícia

El president d'Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha assegurat en una entrevista a la Cadena SER que Castells "pot aportar un component de proximitat humana" que, al seu parer, és necesària en aquest tipus de taules". Asens ha afirmat que el ministre "és una persona que coneix molt bé el conflicte català. Serà un interlocutor que el Govern de Catalunya reconeixerà fàcilment".

El president d'Unidas Podemos al Congrés també ha destacat l'"empatia" de Castells amb l'independentisme: "Té complicitats o amistats amb persones que pertanyen a aquest món i aquestes coses faciliten".