La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha sortit en defensa de la secretària judicial Montserrat del Toro, i també ha considerat que ha rebut "linxament" a les xarxes socials pel que va declarar ahir en el seu interrogatori al Tribunal Suprem. 

"Atacar testimonis la imatge dels quals s'ha de protegir és propi dels pitjors totalitarismes. Tot el meu suport a la lletrada de l'administració de Justícia del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, davant el linxament a xarxes socials al qual està sent sotmesa per fer la feina", ha assegurat.

El posicionament de la ministra ha coincidit amb la decisió de la fiscalia d'obrir una investigació per la publicació de missatges contra la secretària a les xarxes socials. Posteriorment Montserrat del Toro ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia, i la fiscalia ha retirat la seva iniciativa.

La secretària es queixa que alguns missatges mostren una fotografia seva i d'altres assegura que contenen insults i amenaces.

D'altra banda, secretaris judicials s'han concentrat aquest dijous a l'entrada dels jutjats en diversos punts d'Espanya, per reclamar que es posi "punt final" als atacs que, asseguren, està rebent Del Toro.