La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha arremès contra el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo. Morant ha elevat el to contra el president del Partit Popular i l'ha acusat de mentir respecte al fet de si coneixia o no l'acord que havia assolit l'antiga direcció popular, encapçalada per Pablo Casado, amb el govern espanyol per renovar el Consell General del Poder Judicial. Fa uns dies, aquesta entesa del PP i PSOE es va filtrar als mitjans i, aquest dijous, Feijóo va afirmar que desconeixia l'acord i que, en el traspàs, no se li havia comunicat l'existència d'aquest. Des de l'equip directiu de Casado, sostenen que això és fals i que la nova direcció del PP sí que està al corrent d'aquest pacte. En aquest sentit, la titular del Ministeri de Ciència i Innovació ha criticat en una entrevista a Cuatro que "Feijóo s'allunya cada cop més d'aquesta imatge de moderació que volia donar de si mateix i cada vegada s'assembla més a líders polítics antidemocràtics com Donald Trump".

Morant considera "molt greu" que el líder dels populars "hagi estat mentint quan ha dit que desconeixia aquest pacte entre l'antiga direcció del seu partit amb el govern d'Espanya". "No només és greu perquè el PP sigui un galliner, que ja ho sabem, sinó perquè ara coneixem que el senyor Feijóo és un polític del qual no ens podem refiar perquè menteix i així ho diu la seva mateixa formació". "Les mentides tenen les potes molt curtes", ha sentenciat. A parer de la ministra, Alberto Núñez Feijóo està "mentint sobre el segrest que té del sistema judicial del país, el seu partit té segrestat el CGPJ, està desobeint la Constitució i està impedint el funcionament normal de les institucions de l'Estat".

El govern espanyol aplaudeix la iniciativa per culminar el Midcat

Preguntada per les veus que reclamen acabar el gasoducte Midcat —entre ells, la del canceller d'Alemanya, Olaf Scholz—, Diana Morant ha defensat el projecte i ha sostingut que "no és una qüestió d'opinions, sinó de ser efectius davant d'una situació certament preocupant perquè existeix el risc d'una manca d'abastiment d'energia a Europa". Sobre l'oposició del seu soci de govern, Unidas Podemos, a la necessitat de finalitzar aquesta infraestructura, Morant s'ha limitat a recordar que "estem fent front a una situació sense precedents".

La ministra de Ciència i Innovació ha insistit en el fet que el que ara cal és "intentar posar tots els mitjans per poder abastir energia als ciutadans". "Des d'Europa, és necessària una estratègia per tal que entre països puguem transportar i traslladar l'energia que calgui per abastir-nos de manera solidària", ha apuntat, alhora que ha subratllat que "les amenaces de Putin a tota Europa i als sistemes democràtics amb la seva agressió a Ucraïna ha implicat el xantatge a tots els països europeus".