El delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, ha cancel·lat la reunió que havia de tenir amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el pròxim 24 de maig acusant-la de voler fer una trobada "de confrontació política" per exigir parlar de les conseqüències de l'1-O. En una carta que li ha enviat aquest divendres, Millo lamenta "la manca d'acord" per poder fer una reunió de treball i crítica que Madrenas hagi volgut "alterar l'ordre del dia" per "centrar-lo en altres aspectes polítics". 

A més de parlar dels projectes que el govern espanyol té pendents a la ciutat, Madrenas ha inclòs al llistat de temes a tractar les conseqüències de l'1-O. Per Millo, aquest fet "desvirtua l'objectiu inicial de la reunió". Per això, l'emplaça a fixar nova data "en el futur", quan es doni "un marc de veritable col·laboració institucional".

Entre d'altres, Madrenas volia saber si l'Estat assumiria responsabilitats "per l'ús desproporcionat de la força" el dia del referèndum o si es plantejava indemnitzar les víctimes. A més, també reclamava que el govern espanyol actués perquè es retiressin totes les causes contra els càrrecs electes i els ciutadans investigats arran de l'1-O i les protestes posteriors.

Tot i haver declarat Enric Millo persona non grata a la ciutat, l'alcaldessa no es va oposar en cap moment a reunir-se amb el delegat, ja que considerava que això no afectava els projectes que estaven en marxa, però ja havia avançat en una entrevista a El Nacional que no renunciaria a tractar les conseqüències de l'1-O. Aquest fet, per Millo, demostra la "manca de voluntat de mantenir una veritable reunió de treball per convertir-la en una trobada estrictament de confrontació política que en res beneficia els veïns de Girona".