Enric Millo continua rebent 'foc amic' després de les declaracions en què demanava disculpes, en condicional, per les brutalitats de la policia espanyola i la Guàrdia Civil en la repressió del referèndum de l'1-O. Aquesta vegada és el president del PP d'Extremadura, José Antonio Monago, per a qui els agents "no han de demanar perdó mai per complir la llei, la Constitució i el mandat" dels tribunals.

Per a Monago, tant la policia com la Guàrdia Civil, així com les forces armades, són "modernes" i "democràtiques". "Quan un actua amb resolucions judicials a una mà i amb la Constitució a l'altra, no escau demanar perdó" i sí, en tot cas, "donar-los les gràcies" per la seva tasca.

Aquestes declaracions s'han fet moments abans de l'homenatge a la bandera d'Espanya i a los caídos celebrat a la ciutat de Badajoz. Per a Monago, aquests actes "subratllen el compromís amb el símbol nacional que és la bandera".

Quan li han preguntat per l'actuació del Govern d'Espanya a Catalunya, ha afirmat que ho està fent "de manera proporcional" i amb "serenitat", segons una nota de premsa del PP d'Extremadura.

Monago ha aprofitat per donar una garrotada al president de la Junta d'Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, que "diu una cosa, després la contrària i demà en dirà una tercera". El PSOE demanava "d'aplicar l'article 155 i l'endemà, no"; "donava suport a la reprovació de la vicepresidenta del Govern, i l'endemà s'hi solidaritzava", ha ironitzat. Ara, ha afegit, proposa una reforma de la Constitució, "una ocurrència més".