El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demanat aquest dijous a les institucions i empreses catalanes que treballin per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones.

En la celebració de la taula rodona ‘El diàleg és la solució i el camí’ -organitzada per la Delegació del govern espanyol a la seu del Banc d’Espanya- Millo ha apel·lat al diàleg com a “única ruta, també per aconseguir la igualtat de gènere” de forma real i efectiva.

Un dia després de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el delegat del govern espanyol ha lamentat que encara se segueixi parlant de problemes relacionats amb el ‘sostre de vidre’ trenta anys després de crear-se aquest terme.

Millo ha lamentat que les dones d’Espanya cobrin de mitjana un 14’9% menys del salari que un home pels mateixos llocs i per això ha considerat la igualtat de gènere com “un gran repte de país i de la societat davant els que volen proposar aventures que no porten enlloc”.

En el mateix acte també han intervingut la tinent de l’Exèrcit Inés Ayensa i la periodista Olga Ruiz. Ayensa ha explicat que la integració de la dona a l’Exèrcit, tot i donar-se fa pocs anys, ha avançat molt ràpidament i a dia d’avui “hi ha una discriminació positiva de la dona”. Ruiz, per la seva banda, ha assegurat que la vertadera revolució als mitjans de comunicació no arribarà "fins les que dones ocupin llocs de poder".