El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, veu possible convocar unes eleccions forçoses per "recuperar l'ordre i el funcionament de la llei i la democràcia". Millo ha obert una nova possibilitat que, per ell, no és desitjable però sí possible. "Espero que no es produeixi. Jo desitjo que no, però no podem descartar res que es pugui fer", ha explicat, per després afegir que "legalment és possible perquè hi ha mecanismes per recuperar l'ordre i el funcionament de la llei i la democràcia".

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Millo ha assegurat que veu l'Executiu de Puigdemont "fanàtic i radicalitzat" i ha dit: "Ens hem de defensar del Govern", i que per tant, "l'Estat té prou recursos per impedir el referèndum". La potestat de convocar noves eleccions al Parlament correspon única i exclusivament al president de la Generalitat. 

Un Millo molt confiat ha assegurat que "a Catalunya la democràcia serà vigent perquè ningú trencarà la legalitat, ja que ningú està per sobre la llei". També ha titllat al Govern de la Generalitat de "mentider per prometre coses que no farà", i ha afegit que "aquesta mentida provocarà una enorme decepció als catalans". 

Ha aprofitat per llençar un missatge d'advertiment al Govern català dient: "Ara no poden dir que no saben a què juguen perquè dedicar diners a aquesta finalitat és malversar diners públics i es paga amb el patrimoni"; Millo ho ha dit després de recordar que quan es va celebrar el 9-N no hi havia sentències del TC que deien el que es podia fer i deixar de fer".

Pel que fa a les mesures que adoptarà l'Estat espanyol per impedir el referèndum, ha indicat que "l'Estat té mecanismes previstos per recuperar l'ordre i no es pot descartar cap opció si ens trobem que l'acció catalana és desproporcionada". 

També hi ha hagut temps per debatre sobre la dimissió recent d'Albert Batlle, exdirector dels Mossos d'Esquadra, i el nomenament de Pere Soler en el seu lloc. De Soler ha dit que "un director de policia ha de complir la llei i no pot posar missatges a favor del referèndum a les xarxes perquè vol dir que no està a favor de complir la llei". 

Finalment, el delegat del govern espanyol ha admès que "veu complicada" una trobada entre Rajoy i Puigdemont si aquest últim "no retira l'amenaça de sobre la taula". Segons Millo, el Govern català vol "causar una col·lisió" i "no té interés en el diàleg".