La celebració de primàries al PP ha agafat amb el peu canviat a la immensa majoria dels seus militants, ja que dels 780.000 que consten com a inscrits més de 700.000 no està al corrent de pagament de les quotes, la qual cosa, a banda d’evidenciar que la tresoreria del partit funciona d’una forma com a mínim irregular, podria deixar tots aquests militants, el 90%, sense dret a vot en les primàries per escollir el futur president del PP.

Així ho revela avui ‘El Español’, que assenyala que els militants de base haurien d’abonar 20 euros abans de dilluns vinent per poder votar, a més d’afegir que tots els militants amb càrrec al partit sí que estan al corrent del pagament.

Segons el mitjà esmentat, la possibilitat de triar, per primer cop, el president del PP -recordem que històricament, els successors des de l’època Fraga han estat assenyalats a dit-, ha estat un revulsiu per a les bases, que de cop i volta s’han adonat que se’ls demana haver pagat les quotes per participar-hi. Diversos militants haurien expressat la seva queixa de que se’ls reclamin diners per poder votar, tot i que es tracta d'un requisit habitual en tot tipus d'associacions.