La militància de Junts ha avalat finalment David Torrents com a secretari d'organització del partit, arreglant d'aquesta manera els vots de càstig que un sector va fer en el recent congrés d'Argelers, en què el càrrec va quedar vacant perquè no va superar el llindar que marca el reglament. Juntament amb Torrents s'ha votat en bloc l'altra membre de l'executiva que no havia superat el mínim de vots, Ester Vallès, i també Lluís Guinó, que en aquest cas relleva l'exconseller Miquel Sàmper perquè tenia incompatibilitat amb la seva actual feina. La proposta de Turull com a secretari general, recuperant els dos càrrecs considerats pròxims a la presidenta del partit, Laura Borràs, ha estat aprovada amb 1.162 vots favorables (62,41%), i 700 vots en contra (37,59%). A la votació hi han participat 1.862 afiliats, que representen el 30,98%. La xifra de participació al congrés d'Argelers va anar del 37,6 de militants que van participar a la votació dels membres de la presidència fins al 32,8 que van votar l'executiva.

Torrents ha agraït als militants el seu suport:

La cúpula de Junts es va mobilitzar ahir per garantir no només la ratificació dels noms proposats, sinó també la participació de la militància. Després de conèixer el resultat, Turull ha expressat la seva satisfacció pel resultat de la votació perquè “demostra l’esperit unitari dels afiliats i afiliades de Junts amb el seu vot”. La proposta obeïa a “l’equilibri de l’acord de la candidatura unitària” i permet seguir treballant “per ser útil amb un missatge de mentalitat d'equip”. En el congrés d'Argelers, on es va combinar una participació moderada de la militància amb petits moviments de càstig als candidats pròxims a Borràs. Turull i la vicepresidenta del partit Anna Erra, alcaldessa de Vic, van aconseguir més vots que Laura Borràs, en la ratificació de la nova executiva. Borràs va obtenir 1.776 vots i Turull 1854, mentre Erra es va recollir 1.791. A més, entre els menys votats a la nova direcció figuraven dues de les apostes directes de Borràs, la nova vicepresidenta Aurora Madaula i David Torrents, que van obtenir 919 i 918 vots, respectivament. Madaula va accedir a l'executiva, però Torrents no va aconseguir superar el llindar.

Aquesta situació va provocar moments de tensió perquè el càrrec de secretari d'organització va quedar vacant, i podia esquerdar l'aposta unitària que havien pactat Borràs i Turull amb contactes amb el partit al territori. La decisió per resoldre-ho corresponia a Turull com a secretari d'organització, segons els estatuts, i aquest va decidir reforçar sense embuts l'aposta unitària i tornar a presentar Torrents i Vallès. Amb l'aprovació de la seva iniciativa queda refrendada la seva opció, tot i que s'han registrat els 700 vots en contra. El cas és que en la pròxima executiva de dilluns vinent el nou organigrama de Junts podrà treballar al complet. A més de la preparació de la campanya electoral, i la urgència de designar un candidat o candidata per Barcelona, Junts està elaborant una auditoria del funcionament del Govern i del pacte amb ERC.