Prop d'un miler de persones s'han manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona contra els desnonaments. La concentració s'ha convocat arran del desallotjament violent de la Casa Buenos Aires del barri de Vallvidera.

La manifestació ha arrancat a la plaça de la Catedral i s'ha desplaçat fins arribar a la plaça de Sant Jaume entre consignes anticapitalistes i contra els desnonaments. Els concentrats han dit que "no toleraran" nous desnonaments a la ciutat. També han clamat contra la gestió de la pandèmia de la covid-19.

mani desnonaments plaça catedral - acn

Imatge de l'inici de la manifestació a la plaça de la Catedral / Foto: ACN

Durant la manifestació s'ha llegit un manifest i posteriorment s'han tirat bengales i petards. La protesta no ha respectat les distàncies de seguretat i ha estat vigilada de ben a prop per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, que des de feia una estona estaven controlant els accessos de Via Laietana i la Plaça Sant Jaume després dels aldarulls provocats ahir per una manifestació contrària a les restriccions anticovid.

mossos registren manifestants - guillem rs

Els Mossos registren les motxilles dels manifestants / Foto: Guillem RS

Ambdós cossos policials també han registrat alguns dels manifestants minuts abans que s'iniciés la marxa. Els agents havien format dispositius a tots els accessos de la plaça Sant Jaume i la plaça de la Catderal.

Posteriorment, alguns dels manifestants han trencat alguns vidres d'edificis de l'Ajuntament.

vidres trencats ajuntament barcelona - guillem rs

Imatge dels vidres trencats per alguns dels manifestants / Foto: Guillem RS