L’exministre d’Indústria Miguel Sebastián emprendrà accions legals contra el BBVA davant l’espionatge a què el va sotmetre el comissari José Manuel Villarejo per encàrrec del banc entre el 2004 i el 2205.

Miguel Sebastián, segons informa El Independiente, estudia si dur el BBVA als tribunals per la via penal o per la via civil, per vulneració del seu dret a la intimitat. L’exministre de Justícia, Francisco Caamaño, es farà càrrec de la defensa de Sebastián.

Miguel Sebastián va ser un dels objectius de l’espionatge dut a terme per una empresa de Villarejo entre el 2004 i el 2005, per encàrrec del BBVA, que buscava frenat una operació immobiliària promoguda per Sacyr per desplaçar Francisco González de la entitat financera. En aquella època l’entitat estava dirigida per Emilio Botín.

Al material de l’espionatge fet públic fins ara Sebastián apareix en 60 de les 65 trucades que va interceptar Villarejo de forma il·legal de membres del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Sebastián era en aquell moment director general de l’Oficina Econòmica de la Moncloa. (2004-2006). Posteriorment va ser ministre d’Indústria (2008-2011).