L'excomissari Villarejo va espiar 15.000 trucades dins de l'anomenada Operació Trampa, per la qual el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) va contractar els Serveis del policia per intentar evitar que Sacyr aconseguís el control del BBVA l'any 2004.

Segons revela Moncloa.com, el BBVA va rebre informació del comissari José Manuel Villarejo del contingut de punxades telefòniques i el trànsit de gairebé 15.000 trucades, a més de seguiments personals i espionatge de la vida íntima de membres del Govern de Zapatero, empresaris, financers i periodistes.

Sempre segons l'esmentat mitjà, entre les persones espiades es trobaven el llavors director de l'Oficina Econòmica de Moncloa, Miguel Sebastián; l'exvicepresident del Govern i en aquell moment director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Rodrigo Rato; Luis del Rivero, llavors president del grup Sacyr; el financer Juan Abelló; Ignacio López del Hierro, marit de l'exsecretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal; o Carlos Arenillas, vicepresident en aquestes dates de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El rerefons de l'operació és la guerra pel control del BBVA per part de Sacyr, un fet que va portar l'entitat bancària presidida aleshores per Francisco González a contractar els serveis de Villarejo, amb l'objectiu de desestabilitzar les aspiracions de la constructora. De les escoltes subministrades per Villarejo es van poder extreure detalls precisos sobre l'operació, però també es va anar més enllà, buscant "aspectes personals censurables" dels responsables de la maniobra financera, segons un dels informes de Villarejo.

Membres del 'Grup Hostil'

Les 15.000 trucades espiades per Villarejo formen part dels 4.000 documents que el portal Moncloa.com té en el seu poder i sobre els quals ha anunciat noves informacions en els propers dies. En un d'aquests informes es fa referència a l'anàlisi de "gairebé 15.000 comunicacions entre diferents membres del GH (grup hostil)" -nom en clau de Sacyr-, de les quals 7.121 eren de telèfons identificats com a pertanyents a persones involucrades en l'assalt de Sacyr al BBVA, entre els quals Miguel Sebastián, en aquell moment cap de l'Oficina Econòmica de Moncloa, que hauria patrocinat l'assalt des del Govern espanyol.