Vox afronta les eleccions municipals amb unes perspectives molt per sota de les expectatives creades fa uns mesos després de l'èxit en les eleccions andaluses del desembre passat i el moderat impuls aconseguit el 28-A, lluny del que auguraven les enquestes.

Ara, davant d'unes de municipals on només presentaran llistes en 772 municipis -d'un total de 8.131- s'ha imposat una norma preventiva, exigir certificat d'antecedents penals als seus candidats.

Segons avança 'El Mundo', el partit d'ultradreta ha creat un equip especialitzat que revisa els eventuals antecedents penals dels seus candidats amb l'objectiu d'evitar que se'ls colin personatges de dubtós passat.

Poques llistes

El partit d'Abascal intenta així contenir a la formació, raó per la qual només es presenten en menys d'un 10 per cent de municipis -un centenar d'ells a la Comunitat de Madrid.

La mesura prova d'evitar casos com el del número set de la llista d'Alcalá de Henares (Madrid), vinculat amb l'organització nazi Hermandad Aria. Un altre cas és el del candidat a l'alcaldia de Benidorm, substituït després de sortir en premsa que va ser condemnat recentment per un delicte de violència masclista.