El sindicat USTEC-STEs (IAC) -majoritari en el sector educatiu- ha rebutjat les acusacions contra treballadors de l'ensenyament a Catalunya per adoctrinament ideològic de l'alumnat i en especial, les que als últims dies han abocat membres del Partit Popular.

"Volem deixar clar d'una vegada per sempre la nostra posició al respecte. Per a nosaltres, l'educació és també fomentar l'esperit crític, qüestionar-se totes les informacions que circulen pels mitjans en forma d'opinió publicada o per les xarxes socials", manifesta el sindicat en un comunicat, on també critica que es qüestioni el dret que tenen els alumnes de secundària a fer vagues.

"Nosaltres eduquem en drets, en valors i no podem separar el nostre treball de la realitat que viu el nostre país. D'una altra manera no podríem exercir la nostra professió, negaríem la nostra funció irrenunciable de donar elements a l'alumnat per conformar-se la seva pròpia cosmovisió, les seves opinions, la seva ideologia", assegura el sindicat.

Indignats pels requeriments de Méndez de Vigo

USTEC també expressa la seva indignació perquè el Ministeri Educació hagi enviat a la conselleria d'Ensenyament dos requeriments formals sobre presumptes delictes i violació de la llei per adoctrinament ideològic.

"Adoctrinar és fer ciutadans que no siguin crítics amb els pensaments, normes i ensenyaments i torna a ser precisament la Lomce la que redueix la importància curricular de matèries com la filosofia, l'art i la música", apunta el sindicat

USTEC manifesta la seva indignació perquè "parli d'adoctrinament un govern que en aprovar la Lomce va posar com a objectiu 'espanyolitzar els nens catalans', en paraules de l'inefable exministre Wert i que va fer avaluable l'assignatura de religió catòlica".