El Ministeri d'Educació ha enviat a la Conselleria d'Ensenyament dos requeriments formals sobre presumptes delictes i violació de la llei per "adoctrinament ideològic" davant les denúncies presentades per particulars i afirma que, si no rep la resposta adequada, "anirà als tribunals".

Així ho ha avançat avui el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en ser interpel·lat en el ple del Congrés pel diputat de Ciutadans Toni Cantó sobre l'"adoctrinament ideològic" als centres educatius a Espanya.

El ministre ha detallat que el passat 27 de setembre es va enviar una carta de col·laboració a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat per les denúncies rebudes i un segon requeriment amb data del 6 d'octubre "amb casos concrets en què s'aprecien indicis de delicte".

A més, Méndez de Vigo, ha demanat que s'introdueixi en la Constitució el principi de lleialtat constitucional perquè -ha dit- ho troba a faltar en bastants comunitats autònomes, que en Educació apliquen la llei "a la seva manera" i posen a vegades al Ministeri en dificultats.