Els exmembres de la Mesa del Parlament processats per desobediència demanaran a Pablo Llarena que els aixequi les mesures cautelars. Ara mateix s'han de presentar cada setmana al jutjat més proper de casa seva i no tenen passaport.

"És molt pesat", diu Anna Simó referint-se a les compareixences setmanals al jutjat que fan des del 9 de novembre quan van declarar al Suprem i el jutge va dictar llibertat sota fiança de 25.000 euros per a cada un d'ells. Ho va pagar la caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium Cultural.

"Atès que hem complert escrupolosament les mesures que ens van imposar", justifica Lluís Guinó la petició que ara faran els exmembres de la Mesa del Parlament processats per desobediència. 

La fiança la donen per perduda fins que no s'acabi el judici. "La fiança potser no ens la tornaran però tenim l'esperança que les mesures que tenen a veure amb el passaport i les compareixences es retirin", ha subratllat Guinó.

VOX, que exerceix d'acusació popular, ja ha dit que s'hi oposarà.

Un tràmit més que s'afegeix a la llista del cas que es preveu que vagi a judici aquesta tardor. Llarena ha de resoldre els recursos, la sala d'apel·lacions també en té per respondre i després s'espera que es tanqui la instrucció.