Dos centenars de persones els van acomiadar aquest dimecres al vespre des de l’Estació de Sants de Barcelona, i dos centenars llargs de persones els han tornat a donar la benvinguda a Catalunya quan han baixat de l’AVE de tornada aquest dijous a la tarda. Els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament han pogut ajornar una setmana la declaració davant del Tribunal Suprem, fins al 9 de novembre, una data molt simbòlica. Però això no vol dir que es lliurin de la presó provisional, com els ha tocat als membres del Govern que sí que han declarat davant l’Audiència Nacional.

Pocs minuts abans de les cinc la tarda han arribat al vestíbul de l’estació barcelonina la membre de Junts pel Sí, Anna Simó, i el de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Josep Nuet. Tots dos han declarat i han estat aclamats a la seva arribada. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tornat des de la capital espanyola en cotxe oficial, de la mateixa manera que ha arribat a l’alt tribunal aquest dijous al matí.

Des de una hora abans de la seva arribada, convocats per les entitats sobiranistes, les desenes de ciutadans han començat a arribar a l’Estació de Sants. Abans, durant i després han cridat “llibertat”, “som independents”,, “fora, fora, fora la justícia espanyola”, “el Govern serà sempre nostre” o “el nostre president és Puigdemont”. També han han entonat l’himne d’Els Segadors.

A diferència de la concentració de comiat, on va haver-hi escenes de tensió per l'aparició d'un grup d'espanyolistes que van anar a escridassar-los, aquest dijous no s'ha produit cap aldarull en aquest sentit.

Aquesta, però, no és l’única acció de protesta de les jornades. Aquesta tarda, a les set, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a concentrar-se davant del Parlament de Catalunya i dels ajuntaments de les grans ciutats i capitals de comarca per “dir ben fort que el Govern de la Generalitat és el Govern del president Carles Puigdemont, per més que pretenguin des de Madrid haver-lo cessat”.

Els manifestants els han acompanyat fins als taxis entre crits de “llibertat presos polítics” i forts aplaudiments. La notícia de l’empresonament de Junqueras i els quatre consellers ha arribat mentre Simó i Nuet pujaven als cotxes.