Dura crítica de tota l'oposició a Junts Pel Sí i la CUP per la fórmula adoptada per la Mesa d'admetre a tràmit la moció sobre la ruptura, "condicionada" a un canvi de contingut que n'eviti les "il·legalitats". El més contundent ha estat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha advertit que "poden existir responsabilitats" i que "s'està posant en perill l'autogovern de Catalunya".

La crítica també ve donada pel que consideren que ha estat una "extralimitació" de la Mesa per haver condicionat la votació al canvi del contingut. "Han fet una absoluta vexació de les seves funcions", ha assenyalat Carrizosa. "Volem reprovar la instrumentalització de la Mesa", ha dit per la seva banda la portaveu dels socialistes, Eva Granados.

La decisió, que fuig del binarisme característic de si admetre-la o no, confon el PSC, que creu que s'estan traslladant a les institucions les discussions de Junts Pel Sí i la CUP sobre la independència. De fet, ha recordat un "cap de setmana de baralles a les xarxes".

CSQP s'exclou

"No participarem en una picabaralla entre ells", ha reblat el diputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Coscubiela. Coscubiela creu que el Parlament hauria de dedicar els esforços a "posar solucions als problemes de la ciutadania".

De totes maneres, des de la confluència insisteixen que avui s'ha demostrat que els grups independentistes "estan en una disjuntiva": "O compleixen o bé incompleixen el Tribunal Constitucional". I la qüestió afirma que s'hauria de "resoldre entre ells", sense "barrejar-hi el Parlament".