Petita concentració espontània de reacció immediata davant la seu del PSOE per defensar Pedro Sánchez. El president del govern espanyol ha compartit una carta a les 19.09 hores d’aquest dimecres anunciant que es planteja dimitir arran de les acusacions de corrupció contra la seva dona i, tres hores després, entre cinquanta i cent persones s’han congregat al carrer Ferraz per donar-li suport. Ningú ha sabut acabar d’aclarir qui ha instigat la protesta, però militants socialistes, des de joves fins a jubilats, s’han concentrat a la cantonada amb el carrer Buen Suceso, sense arribar a tallar la circulació de cotxes. Un grup de diputats socialistes al Congrés també hi han fet acte de presència. A les onze de la nit, la concentració s’ha dissolt. En la seva missiva, el president del govern espanyol assenyala que necessita un “temps per reflexionar” sobre el seu futur i tenir si, “malgrat el fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política”, li val la pena continuar a la Moncloa.

🔴 Carta de Pedro Sánchez, DIRECTE | Possible dimissió del president

 

Entre els crits, «Pedro Sánchez, president», «Es veu, se sent, Pedro president» o «Ista, ista, ista, Espanya és socialista». Els concentrats expliquen a ElNacional.cat que han vingut aquí amb la “convicció” que Sánchez ha de mantenir-se al govern espanyol perquè “té el suport dels socialistes i dels votants”. Enmig de les converses, es colen dos noms: António Costa, l’expresident de Portugal, i Lula da Silva, l’actual president del Brasil. Tots dos van ser víctimes de maniobres judicials. “Ja està bé de mentides i assetjament, portem així des de les eleccions”, lamenta una dona. Al costat, en conversa amb aquest mitjà, un senyor urgeix “demanar explicacions als jutges que admeten denúncies a tràmit amb falsedats que ja han sigut desmentides”.

Una altra de les concentrades subratlla que Sánchez “sempre ha deixat Begoña Gómez al marge de la seva activitat institucional” i lamenta que ara “la dreta està violant la seva privacitat i l’està posant a l’arena pública”. Veus amb qui ha pogut parlar ElNacional.cat també reclamen que “l’actitud de la dreta ha de canviar” i anticipen que el pròxim dissabte, 27 d’abril, i amb motiu del Comitè Federal del PSOE que haurà de ratificar Teresa Ribera com a candidata a les eleccions europees, hi haurà una convocatòria oficial per concentrar-se a Ferraz a les onze del matí en suport a Pedro Sánchez.

 

Sona el “Cara al sol” des d’un balcó

En paral·lel a tot això, des d’una finestra just a sobre dels concentrats, un altaveu ha posat l’altra banda sonora de la nit. Una música contrària al PSOE. Primer ha sonat l’himne d’Espanya, que ha sigut rebut amb aplaudiments i crits de “Viva España!”. Posteriorment, s’ha sentit l’himne del PP, que ha sigut respost amb càntics de “robar, robar” al fil de la melodia. I finalment ha fet acte de presència el “Cara al Sol”, l’himne franquista. Primer en la versió original i després en la versió remix. També han sonat “La roja baila”, l’himne de la selecció espanyola para l’Eurocopa de futbol de 2016 i el “Que viva España” de Manolo Escobar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!