La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha dit que confia que el dia 21 se celebri "amb normalitat" la reunió entre el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, i encara que no hi ha resposta per part de Torra, la ministra creu que encara "hi ha temps".

"No em consta que hagi arribat la confirmació per part de la Generalitat, però tenim tota una setmana per davant, hi ha temps", ha dit la ministra en una entrevista en RNE, en la que ha insistit que la intenció del govern espanyol és mantenir aquest "contacte" amb absoluta normalitat institucional.

La titular de Política Territorial sí ha observat "una falta de reciprocitat" per part del Govern i ha advertit que si la Generalitat "fa un lleig o una declaració fora de to" l'executiu socialista podrà reaccionar "exigint aquesta reciprocitat i, sobretot, lleialtat".

Batet ha afirmat que l'executiu espanyol "no va de visita als territoris, ni té per què amagar-se o passar desapercebut", i ha assegurat que va al centre de la ciutat de Barcelona a celebrar el Consell de Ministres "amb una normalitat sana".

També ha comentat que l'elecció per celebrar el consell del dia 21, aniversari de les primeres eleccions a Catalunya amb el 155, "té més d'aleatori que de meditat. Hem anat encaixant peces i aquesta era la que anava millor".

A la pregunta de si el el govern espanyol planteja alguna mesura atractiva per a Catalunya en aquest Consell de Ministres, Batet ha recordat que s'aprovarà el decret llei sobre el sou mínim interprofessional, una pujada del 22% "que afecta els catalans".

Això no obstant, ha admès que "hi haurà algunes qüestions (sobre Catalunya) però encara s'està tancant l'ordre del dia".