La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, adverteix al PDeCAT que ha d'escollir entre ser "un partit democràtic" o convertir-se en una formació sotmesa a un "hiperlideratge". Batet ho ha dit en una visita a l'Escola de Formació, Debat i Reflexió Guillermo Vidaña de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a Castellnou del Bages, on també ha recordat a aquesta formació que ha de guiar la seva acció política en base a la legislació vigent.

"Hi ha una línia que s'ha de complir, i això vol dir respectar la legalitat, les regles del joc i l'ordenament constitucional i estatutari", ha assenyalat. Les declaracions de la ministra arriben la mateixa tarda en què la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha renunciat a formar part de la direcció del partit a partir d'ara en no comptar amb el suport de Carles Puigdemont.

"El PDeCAT té una decisió per prendre sobre si vol ser un partit democràtic o si vol seguir aprofundint en la idea d'un partit que només es deu a un hiperlideratge i que pot acabar derivant en una formació que no compleixi amb els criteris que ha de seguir un partit polític", ha assenyalat Batet en una atenció als mitjans. 

En aquesta línia ha recordat a la formació que "hi ha una línia que s'ha de complir, i això vol dir respectar la legalitat, les regles del joc i l'ordenament constitucional i estatutari", ha apuntat Batet. "No concebo que des de la política i els poder públics es pugui trencar aquesta legalitat, perquè només ens condueix a una via judicial que no ens aporta cap solució", ha afegit. 

La ministra ha assegurat que el seu desig és que l'independentisme es defensi per qui ho consideri oportú, sempre i quan no es trenquin les normes de convivència: "Només respectant les normes podrem fer política·, ha conclòs.