La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, visiblement emocionada ha comparegut aquesta tarda davant la premsa per explicar les raons de la seva renúncia a un nou mandat com a màxima responsable de la formació demòcrata. "És evident que la coordinadora del PDeCAT no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont. Jo no la tinc, com és evident, com s'ha vist", ha admès.

Ha explicat que havia demanat al seu equip i a David Bonvehí, fins ara el seu número dos i que s'apunta com a nou president dels demòcrates, que continuï a la direcció.

Pascal ha comparegut acompanyada dels membres de la seva direcció per llegir una declaració, sense preguntes. En el recorregut fins a la sala de premsa ha rebut l'aplaudiment dels militants presents als passadissos.

Ha estat una declaració breu on ha assegurat que la seva aposta és per un partit on tothom sumi i on no sobri ningú. Ha recordat que fa dos anys va assumir el lideratge del PDeCAT en el congrés fundacional de la formació. "Em van demanar un partit modèlic i exemplar i l'hem fet. Han estat moments de molta complexitat però estic orgullosa de la feina que hem fet", ha assegurat.

La decisió de Pascal, que ha anat acompanyada també de l'anunci de l'alcalde de Molins, Joan Ramon Casals, que no optarà a liderar la formació, ha desencallat les negociacions per a la nova direcció i per a la comissió de transició que ha de fixar el recorregut per sumar el PDeCAT a la Crida Nacional per la República de Puigdemont.

Les reticències de Pascal en aquest sentit havien desencadenat l'enfrontament amb el president a l'exili amb qui ja mantenia profundes diferències.