La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, renuncia al lideratge del partit i es retira de la cursa per a la nova direcció a l'assemblea nacional que els demòcrates celebren aquest cap de setmana. També l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que havia anunciat que presentaria una candidatura alternativa en cas que Pascal no plegués, ha renunciat a liderar la formació.

Després de saber-se la renúncia, una Pascal visiblement emocionada ha comparegut davant els mitjans per explicar les raons per abandonar la cursa cap a un nou mandat. "És evident que la coordinadora del PDeCAT no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont. Jo no la tinc. Com és evident. Com s'ha vist", ha admès.

Fonts properes a Pascal també han argumentat la decisió davant la voluntat de confluir que han mostrat els diferents sectors. Pel que fa a Casals, ha dit en declaracions a El Nacional que amb aquest moviment vol deixar clar que la seva aposta no era "per una cadira sinó per convicció".

Els diversos sectors del partit van tancar una proposta dijous al vespre per una direcció sense coordinadora general ni d'organització i presidida per David Bonvehí, fins ara número dos de Pascal, amb Míriam Nogueras de vicepresidenta i en què s'integressin totes les famílies del PDeCAT.

El fet que Pascal hagi renunciat finalment a liderar la formació hauria desencallat les converses al voltant d'aquesta proposta. De moment, la ponència 2 on es debat l'estructura del partit ha decidit aparcar totes les esmenes relatives a la nova direcció a l'espera que hi hagi un pacte entre les diferents famílies.

El que sí que ja s'ha aprovat en ponència és l'esmena per crear la comissió que s'haurà d'encarregar de fer la transició del partit cap a la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont.