El poc sorprenent i "avorrit", segons molts espectadors, debat a quatre d'aquesta nit ha tornat a donar molt de joc a les xarxes socials. Els arguments repetitius dels candidats que estan donant un aire poc renovat a aquesta segona ronda electoral i les promeses que costen de complir han estat el punt calent amb què els tuitaires s'han recreat aquesta nit i matinada.

El fet que la majoria de les vegades el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, hagi comparegut en roda de premsa a través d'un plasma, sumat al fet que no fos present en el darrer debat a quatre del 20-D, ha tret el cap en els comentaris dels internautes. 

Una vegada Rajoy ja havia arribat al debat, un tuitaire mostra com tot estava a punt per començar. Tots de peu i el president en funcions amagat sota un dels faristols.

Sota dels faristols, o lluint unes ulleres de realitat virtual i acompanyat d'un Pablo Iglesias amb un assecador de perruqueria dels antics, un Albert Rivera despullat amb un aire condicionat al damunt i dos ventiladors al costat o un Pedro Sánchez que fa de titella de Susana Díaz.

O, continuant amb la broma inicial, un Rajoy en forma de pantalla de plasma davant l'expectació dels altres tres candidats, que observen la situació sense mostrar-se gens sorpresos.

I, mentre els espectadors esperaven que s'aixequés el teló, anaven mirant el seu cartró del bingo –en una clara al·lusió al bingo amb xopets proposat per Izquierda Unida– amb les frases típiques i tòpiques que Iglesias sol utilitzar en les seves aparicions a mítings o televisions. 

Quan ja estava tot a punt, alguna cosa va fallar. Els candidats havien de sortir deu minuts abans que comencés el debat a fer-se la foto, però no va ser així i el debat -o monòleg a quatre com l'anomena l'Iu Forn- va començar tard. A partir d'aquest moment, tot es va anar desencadenant de manera que recordava un debat televisiu dels inicis de la democràcia. Els crits de la realitzadora i el mal so de les veus dels candidats tampoc no han faltat en aquests comentaris.

Una vegada estava tot a punt, el plasma va tornar a ser el protagonista. Un plasma que acompanyava els protagonistes de Star Wars.

Un rei Artur en busca del Sant Grial, seguit d'un dels seus cavallers –de la taula quadrada, que no rodona–, simbolitza com Ciutadans segueix els arguments del PP, però d'una manera discreta i, fins i tot, submisa.

La corrupció i, entre ella, els papers de Bárcenas Rita Barberá, tampoc no han fallat a aquesta cita, que han acaparat part del protagonisme dels 'memes' més divertits del debat.

El ja habitual passotisme de Rajoy també ha tret el cap en el debat. Aquesta vegada en forma de màquina de pinball, que mostrava com el president en funcions va a la seva i sense escoltar ningú.

Els presentadors del debat també han donat molt de joc, sobretot un Pedro Piqueras totalment estàtic, que poc gesticulava o expressava amb la seva expressió facial.

Un desert silenciós i amb un matoll rodant per allà ha servit per fer un resum de les més de dues hores que va durar el debat, però que no van aportar –aparentment– cap novetat a la situació d'estancament polític que viu l'Estat des de fa més de set mesos.

Una imatge val més que mil paraules. La famosa dona de rosa que s'adormia a la final de la Copa del Rei s'ha sumat a la llista d'imatges que han servit per definir el debat a quatre.

D'altres han representat el debat amb una dona beguda i que continua bevent davant l'avorriment o desesperació que li provoca el panorama que va succeint davant seu.

"Atents ara, deu estar a punt de fer alguna que altra estupidesa", diuen els companys d'un Homer Simpson una mica curt de gambals que té a les seves mans pitjar un botó o un altre per salvar la central nuclear. Un Homer que, en aquest cas, vesteix la cara de Rajoy.

Els teletubbies també han servit en diverses ocasions per fer una representació gràfica de la percepció que tenien els espectadors del debat a quatre.

Fins i tot, tuits antics dels propis candidats han tornat a veure la llum anys més tard i en un altre sentit del que tenien en aquell moment.

D'altres han aprofitat per fer de manera gràfica una evolució de la dreta espanyola. De Franco a Rivera, passant per Aznar i Rajoy.

I, per acabar, les diferents pífies en públic que Rajoy ha protagonitzat també han donat molt de si en els comentaris. Un d'ells ha jugat amb les paraules i, aprofitant els diferents cartells que el president en funcions va mostrar durant el debat, li ha atribuït un "moltes tardes i bones gràcies".